Omgeving

Zowel bij regenweer als zonneschijn heeft de Belgische kustparel van alles in petto.

Ontdek ‘Explorado Family Adventure Science Park Oostende’, het museumschip Amandine, het casino Kursaal, de driemaster Mercator, domein Raversijde en andere niet te missen toppers zoals de Vistrap, vuurtoren de lange Nelle en het befaamde Bloemenuurwerk.

De kunstfanaat moet absoluut het unieke kunstmuseum voor hedendaagse kunst, Mu.Zee en het James Ensor-huis bezoeken of de volledige James Ensor-wandelroute ontdekken. Of u kunt er shoppen in de winkelwijk rond de Kapelstraat, wandelen en fietsen door de binnenstad of in de haven. De Noordzee verkennen via een boottrip of Oostende en de nabijgelegen plekjes ontdekken op een gratis leenfiets is een heerlijke manier om indrukken op te doen.

De liefhebbers van watersport kunnen uitgebreid hun gading vinden in het zeer rijke assortiment aan watersport zoals duiken, vissen zeilen, surfen. U bent bij Hotel Die Prince – Hotel Oostende dan ook aan het juiste adres.

Breng absoluut een bezoekje aan de vismijn. En ga zeker eens uit eten in één van de tientallen gezellige restaurants.

De Oostende City Pass, een pasje waarmee u tal van musea en andere trekpleisters kunt binnenstappen, is de ultieme tip voor als de weersomstandigheden tegenzitten. Niet te negeren evenementen in Oostende zijn ‘Theater aan zee’, de zeilbotenparade, Halloween, het ‘Bal du Rat Mort’ en voor de kinderen ‘kids@oostende’. Oostende is vlot bereikbaar via de lucht- en zeehaven, autosnelweg of trein.

Gesitueerd exact in het midden van de Belgische kustlijn is Belgische koningin der badsteden het uitgelezen vertrekpunt om ook andere nabije dorpen en steden te ontdekken.

Zoals de strandstad bij uitstek Blankenberge of historische sleutelsteden tijdens WO1 Nieuwpoort en Ieper. Met bus, tram of trein geraak je zelfs zo in Duinkerke net over de Franse grens.

In de onmiddellijke omgeving van Hotel Oostende – die Prince zijn er ontelbare ontspanningsmogelijkheden: pretparken, historische steden en musea.

BOUDEWIJN SEAPARK: met dolfinarium en pretpark te Brugge.
Onze dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen bezorgen je een onvergetelijke daguitstap. Ontdek de zeezoogdieren van het dolfinarium en tal van andere attracties …
www.boudewijnseapark.be

PLOPSALAND DE PANNE : a theme park located near the town of De Panne
on the Belgian coast.
www.plopsa.be

MUSEA BRUGGE : de website van de overkoepelende organisatie van 16 museumlocaties met een heel gevarieerd aanbod.
www.brugge.be/musea

MUSEA GENT : In deze rubriek vindt u een overzicht van de Gentse musea.
www.gent.be/musea

IN FLANDERS FIELDS – In the heart of the city you can find this museum; it tells about the every day life of soldiers during World War I.
www.inflandersfields.be

NATIONAL SEA LIFE MARINE PARK : In het National Sea Life centre in Blankenberge maken de bezoekers een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier …
www.sealifeeurope.com